Türkiye’de 2020’nin ilk altı ayında E-Ticaret’e 91,7 milyar TL harcandı. Bunun 58,1 milyar TL’si kartlı harcamalardan geliyor. Ticaret Bakanlığı’nın paylaştığı verilere göre E-ticaret harcamaları geçen senenin ilk altı ayına göre %64 artmış durumda. Türkiye’de dijital tahsilat sistemlerine olan ihtiyaç her geçen gün daha da artıyor. Önümüzdeki dönemde bu taraftaki ihtiyaçlar daha da belirgin olacak…
Türkiye’de fintech ekosistemindeki kurumların genellikle nihai tüketicilere yönelik B2C çözümler geliştirmeye odaklandığını gözlemliyoruz. Çözümler genellikle tüketicilerin tahsilat deneyimini kuvvetlendirmeye okdaklanmış durumda. MasterPass, kart bilgilerini saklama, linkle ve SMS ile ödeme alma gibi özellikler nihai tüketicilerin ödeme deneyimini pürüzsüzleştirmek ve dönüşüm oranlarını artırmak için son derece önemli. Ancak, B2C modeline uygun nihai tüketicileri kapsayan bu sistemlerin yanında B2B ve B2B2C iş modellerinin tahsilat ihtiyaçları da gözden kaçırılmamalı.
Serkan Çelik:"Tüm tedarik zincirlerinde ana firma, distribütör, toptancı, perakende bayi ve müşterileri kapsayan dijital tahsilat köprüleri kuruyoruz.’’
Çok taraflı tedarik zincirlerinde ödeme takibi ve tahsilat meselesi sancılı bir süreç
Ana firma ve bayilik sistemlerinde her bayi için POS anlaşmaları yapmak, tahsilat ve raporlama süreçlerini takip etmek kurumsal üretkenliği de zorlayabiliyor. Üstelik bayilerin web sayfalarından ödeme almalarını sağlayacak e-ticaret ve kolay ERP entegrasyonları, hazır tahsilat sayfaları gibi temel ödeme ihtiyaçları da mevcut. Öte yandan bayilik yapısında bayinin ana firmaya yapacağı ödemeler tarafındaki kredili ödeme ya da vadeli ödeme gibi seçeneklerin fintech ile desteklenmesi gibi ihtiyaçlar da var. Çok şubeli yapılara sahip kurumlar, tahsilat meselelerini kolaylaştıracak başarılı çözümler arayışında. Paynet, ana firma-bayi tarafında sunduğu yenilikçi fintech hizmetleriyle küçük, orta ve büyük işletmelerin hem doğrudan son kullancılardan hem de bir birlerinden gerçekleştirecekleri tahsilatlardaki dertlerine çözüm oluyor.
Perakende, otomobil, okul, sağlık gibi pek çok farklı sektörlerdeki çok taraflı yapılar ‘’Ana Firma-Bayi modeli’’ şeklinde işlerini yürütüyor. Bu sektörlerdeki ödeme hacimleri ve ödeme sıklıkları göz önünde bulundurulduğunda, tahsilat sistemlerini fintechlerin sunduğu dijital çözümler ile iyileştirmeleri için büyük fırsatlar olduğunu düşünüyorum.
Fintech’e pandemi etkisi
Tahmin edeceğiniz gibi Covid-19’un kurumsal dijitalleşmeyi hızlandırması ödeme sistemleri altyapıları tarafında teknoloji geliştiren kurumların yükselişe geçmesini sağladı. Risk yönetimi, finansal uyum, dijital kimlik, güvelik, veri analitiği ve kişiselleştirme alanlarında çalışan Fintech’ler, pandemi kasırgasını arkasına alıp hızla büyüme trendine girmiş oldu. Öte yandan sağlık, eğitim ve dijital perakende tarafında B2B hizmet veren Fintech kurumlarının da pandemiyle artan dijitalleşme rüzgarıyla yükselişe geçtiğini gözlemliyoruz. Paynet olarak Türkiye’de ödeme sistemleri alanında geliştirdiğimiz kuvvetli teknolojiler ve altyapılarımız ile çok şubeli yapıları bulunan büyük kurumlara hizmet vermeye onların tahsilat ve ödeme süreçlerini dijitalleştirmeye devam ediyoruz. Covid-19 pandemisinde yaşananlar eski dünyanın yeni dünyaya hazır olmadığının bir göstergesiydi. Dünya kriz dönemleri sonrası hep daha güçlü bir şekilde toparlamıştır. Şimdi de aynı şeyi bekliyoruz bu yüzden şimdi bilgiye, teknolojiye ve dijitalleşmeye yatırım yapma zamanı.
Durum böyleyken Paynet yeni dünyanın yeni kurallarına uygun ürünler geliştirmeye ve tüm üye iş yerlerini Paynet’in yenilikçi ve katmadeğerli servisleri dijitalleştirmeye devam ediyor. Paynet’in tüm üye iş yerleri küresel krizin getirdiği fırsatlardan Paynet altyapısı ile faydalanmaya devam ediyor.
Payportal ile tüm tahsilat işlemlerinizi tek bir yerden yönetin
Paynet’in amiral gemisi olan ve diğer ürünler ve servisler ile entegre çalışan PayPortal ile tüm nakit akışınızı kolayca yönetebilir, kolay ve hızlı ödeme alabilir, finansal durumunuzu dilediğiniz gibi takip edebilirsiniz.
Paynet API ile sanal POS’unuzu hızlıca web sitenize entegre edebilirsiniz
Kullanıcı dostu Paynet API ile bankalarla teker teker anlaşma yapmaksızın, web sitenizi veya mobil uygulamanızı satış yapılabilen bir platforma dönüştürebilirsiniz. Paynet’in kodlarında bulunan esneklik ile alışılmışın dışında bir özelleştirme tecrübesi sizi bekliyor. Altyapınızı Paynet’e uydurmanıza gerek kalmadan özelleştirilebilir arayüzlerimiz ve hazır entegrasyon altyapımızla en iyi müşteri deneyimini elde etmenizi sağlıyoruz. Böylece tüm tahsilat işlemleriniz, TCMB lisanslı ve PCI-DSS 1.seviye sertifikasına sahip güvenli Paynet Ödeme Hizmetleri tarafından uçtan uca güvenli bir şekilde gerçekleştirilir.
Paynet CepPOS ile akıllı telefonunuzu mobil POS’a dönüştürebilirsiniz
Hali hazırda bulunan akıllı telefonunuzu ve tabletinizi, Paynet CepPOS uygulaması ile anında mobil POS olarak kullanabilirsiniz. Böylece her satış temsilciniz için ayrı ayrı mobil POS maliyetlerine katlanmak yerine müşterinizin kredi kartı ya da banka kartını tarayarak saniyeler içinde peşin ya da taksitli olarak ödeme alabilir ve tüm ödemelerinizi anlık olarak takip edebilirsiniz.
Paynet’in yenilikçi tahsilat sistemleriyle periyodik otomatik tahsilat alabilme, kart taratarak veya kart bilgilerini girerek ödeme, linkle ödeme, kart saklama gibi birçok kolaylığı, güvenle bayi altyapınıza ve müşterilerinize sağlayabilirsiniz.
5 dakika