Reyonda Ödeme Nedir, Avantajları Nelerdir?

İçindekiler

Yeni nesil ödeme yöntemleri ile müşteri memnuniyetini ve satışlarınızı artırabilirsiniz. Bu faydayı sağlayan yöntemlerden biri olan reyonda ödeme alma, özellikle mağaza içi satışlarda işlerinizi hızlandırmanızı sağlar. Bu yöntem ile müşterilerinize kasaya gitmeden ödeme yapma imkânı sunabilir, kasalarda oluşan uzun kuyrukların da önüne geçebilirsiniz. Peki, reyonda ödeme nedir ve reyonda nasıl ödeme alınır

Reyonda Ödeme Nedir?

Reyonda ödeme, işletme veya mağazanızın herhangi bir noktasında ödeme almanızı sağlayan bir sistemdir. Mağazada mobil ödeme yöntemi olarak da bilinen reyonda ödeme, Android POS veya cep telefonu gibi bir mobil cihazın POS cihazı olarak kullanılması şeklinde çalışır. Bu ödeme sisteminde akıllı telefon, tablet, el terminali gibi mobil cihazları POS cihazına çeviren SoftPOS teknolojisinden faydalanılır.

SoftPOS altyapısına sahip bir mobil uygulamanın mobil bir cihaza yüklenmesiyle mağaza içinde, reyonlarda ve diğer tüm noktalarda temassız ödeme alabilirsiniz. Bu sistem sayesinde müşterilerinize kasada sıra beklemeden, ürünü aldığı reyonda ödeme yapma imkânı sunabilirsiniz. Böylece hem kasada uzun kuyruklar oluşmaz hem de ödeme işlemi süresini minimuma indirebilirsiniz.

Reyonda Ödeme Nasıl Alınır?

Reyonda ödeme alma sisteminden faydalanabilmek için, bu hizmeti sunan bir ödeme altyapısı sağlayıcısı ile anlaşmanız gerekiyor. Paynet’in NFC ile ödeme alma çözümü PayPOS ile mağazanızın reyonlarında ödeme alabilirsiniz. Android POS cihazı veya Android işletim sistemine sahip cep telefonu, tablet ve benzeri bir cihaza PayPOS uygulamasını yüklemeniz halinde söz konusu cihazı, POS cihazı gibi kullanmaya başlayabilirsiniz.

Reyonde ödeme hizmeti alıp mobil cihazınıza ödeme uygulamasını kurduğunuz takdirde, işletmenizin reyonları arasında ödeme kabul edebilirsiniz. Bu sistem her ne kadar reyonda ödeme olarak adlandırılsa da mağaza veya işletmenizin her köşesinde ödeme alma imkânınız vardır. Bunun için yapmanız gereken, mobil cihazın NFC (Near Field Communication/Yakın Alan İletişimi) özelliğini aktifleştirip PayPOS uygulamasını açmaktır.

Uygulama ekranına alışveriş tutarını girdikten sonra müşterinizden, temassız özellikli bir kart veya NFC özellikli bir telefon ile ödeme yapmasını isteyebilirsiniz. Müşteriniz kartını veya telefonunu, sizin PayPOS yüklü cihazınıza birkaç santimetre yaklaştırarak saniyeler içinde ödeme yapabilir.

Reyonda Ödeme Almanın Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Mağazanızın reyonları arasında ödeme almak, işletmeniz açısından oldukça faydalıdır. Size çeşitli avantajlar sunan bu sistem, aynı zamanda müşterilerinize avantajlar sunmanıza da yardımcı olur. Bu imkân sayesinde müşteri memnuniyeti konusunda da avantajlı konumda olursunuz. Reyonda ödeme almanın avantajlarını ise şöyle sıralayabiliriz:

  • Müşterilerinize kasaya gitmeden ödeme yapma imkânı sunabilirsiniz.
  • Reyonda ödeme alarak kasada uzun kuyruklar oluşmasını önleyebilirsiniz.
  • Saniyeler içinde tamamlanan temassız ödeme alma imkânı sayesinde hem müşteriniz hem de kendi adınıza zaman tasarrufu sağlarsınız.
  • Sadece reyonda değil, mağazanın her noktasında ve dışarıda da ödeme alma şansına sahip olursunuz.
  • Farklı ödeme noktaları oluşturarak kasaya olan ihtiyacı azaltabilir, kasalardan bir veya birkaç tanesini kaldırarak yeni reyonlar kurabilir ve ürün çeşitliliğini artırabilirsiniz.
  • Önceden de kullandığınız bir telefonu veya tableti POS cihazı gibi kullanabilir, ek bir cihaz almak zorunda kalmazsınız.
  • Reyonda ödeme almak için ek bir cihaza ihtiyacınız olmadığı için yatırım maliyeti konusunda avantajlı olursunuz.
  • Banka kartı, kredi kartı, banka uygulaması ve dijital cüzdan gibi farklı yöntemlerle ödeme kabul edebilirsiniz.
  • Ödeme ve kasada bekleme sürecindeki zaman kayıplarını önleyebileceğiniz için müşteri memnuniyetini de artırabilirsiniz.
  • Memnun müşteriler sayesinde mağaza içi satışları da artırabilirsiniz.

Reyonda Ödemenin Limiti Ne Kadardır?

Reyonda ödeme sistemi, fiziki POS cihazlarındaki temassız ödeme alma sistemi ile benzer bir şekilde çalışır. Bu nedenle limit konusunda da temassız ödeme limitleri geçerlidir. Fakat bu limit uygulaması, sadece şifresiz ödeme yapma noktasında geçerli olup şifreli işlemler için herhangi bir limit yoktur.

Özetlemek gerekirse müşterilerinizden, yetkili kurumların belirlediği temassız ödeme limiti dahilinde şifresiz bir şekilde reyonde ödeme alabilirsiniz. Bu limitin aşıldığı alışverişlerde de reyonda temassız ödeme alabilirsiniz fakat bu durumda, müşterinizin kart şifresini de girmesi gerekir.

Reyonda Ödeme Almak Güvenli mi?

Reyonda ödeme almanın güvenilirliği, çalıştığınız ödeme hizmet sağlayıcısı ve kullandığınız SoftPOS uygulamasına bağlı olarak değişir. Devlet kurumları tarafından gerekli izinleri alan ve güvenli altyapı sunan firmalar ile çalışmanız halinde bu sistemden faydalanmanız büyük oranda risksizdir. TCMB lisansına ve uluslararası ödeme güvenliği standartlarının karşılandığını gösteren PCI-DSS Level-1 sertifikasına sahip Paynet’in PayPOS uygulaması ile reyonda, hem güvenli hem de kesintisiz bir şekilde ödeme alabilirsiniz.

Reyonda Ödeme Alabilecek İş Yerleri Nelerdir?

Reyonda Ödeme Alabilecek İş Yerleri Nelerdir?

Reyonda ödeme alabilecek iş yerleri arasında birçok farklı mağazayı gösterebiliriz. Bunların başında tekstil perakende mağazaları gelir. Giyim ve tekstil ürünlerinin satıldığı mağazaları da reyonda ödeme alabilecek iş yerlerine örnek olarak gösterebiliriz. Bu tür bir mağazanız varsa; reyonlarda, hatta deneme kabinlerinin olduğu bölgede ödeme alabilirsiniz. Böylece denediği kıyafeti beğenen müşteriye satış işlemini hemen yapabilir ve müşteri kaybı ihtimalini en aza indirebilirsiniz.  

Marketleri de bu yöntem ile ödeme alabilecek iş yerleri arasında gösterebiliriz. Marketler, başta yiyecek ve içecek olmak üzere temel ihtiyaçların satışı yaparlar. Bu nedenle müşteri yoğunluğu ve uzun kasa kuyruklarının oluşma ihtimali yüksektir. Eğer bir market işletmecisiyseniz, reyonda ödeme alarak bu tip problemlerin önüne geçebilirsiniz.

Reyonda ödeme alma sistemini, fiziki mağazaların hemen hepsinde kullanmak mümkündür. Çünkü bu sistem, mobil bir cihazla hızlı ödeme alma işlemini kapsar. Dolayısıyla bu işlemin gerçekleştirilebileceği her nokta, reyonda ödeme almaya uygundur. Yani bir mağaza işletiyorsanız, sektör fark etmeksizin müşterilerinize “Reyonda Öde” seçeneği sunabilirsiniz. 

Paynet PayPOS ile Reyonda Ödeme Almak Çok Kolay

Paynet PayPOS ile mağazanızın reyonları arasında kolayca ödeme alabilir, yeni nesil ödeme yöntemlerini işletmenizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. PayPOS’u Android POS cihazlarınıza veya NFC özelliğine sahip cep telefonu, tablet, el terminali ve kiosk gibi cihazlarınızın tamamına yükleyebilirsiniz. Böylece mağazanızın reyonları arasında birer ödeme noktası oluşturabilir veya reyon görevlilerinin hızlıca ödeme almalarını sağlayabilirsiniz.

Paynet PayPOS sayesinde fiziki POS cihazı almak ve bu cihazlara bütçenizi zorlayacak yatırımlar yapmanıza gerek kalmaz. Ayrıca gerekli durumlarda e-fatura/e-arşiv fatura gibi belgeleri de PayPOS üzerinden dijital olarak düzenleyip müşterilerinize gönderebilirsiniz. Tüm bu avantajlardan faydalanmak ve saniyeler için tek çekim veya taksitli ödeme alabilmek için hemen PayPOS’a başvurun.

4 dakika