Okul Taksit Sistemi (OTS) Nedir?

İçindekiler

Ücretli özel okullarda her öğrenci için belirli bir ücret alınır. Bu ücret genellikle aylık taksitlere bölünür ve her ay tahsil edilir. Okul ödemelerinde geleneksel yöntemler tercih edildiğinde, öğrenci velisinin her ay eğitim kurumuna gidip ödeme yapması gerekir. Okul taksit sistemi ise bu süreci önemli ölçüde kolaylaştırır. Peki, okul taksit sistemi nedir?

Taksitli eğitim sistemi ve okul tahsilat sistemi gibi isimlerle de bilinen okul taksit sistemi, hem eğitim kurumlarının hem de öğrenci velilerinin işlerini kolaylaştıran bir ödeme çözümüdür. Bu çözüm sayesinde periyodik okul taksitleri eğitim kurumu için otomatik tahsil edilirken veli için de otomatik olarak ödenir. 

Eğitim kurumu ödemelerini otomatikleştiren okul taksit sistemi veya kısaca OTS, sadece okul değil servis, yemek, yurt gibi eğitimle alakalı ödemeleri de kapsıyor. Sistem hem okula hem de velilere önemli avantajlar getiriyor. 

OTS'nin Okul İçin Avantajları Nelerdir?

OTS’nin eğitim kurumu tarafına sağladığı en önemli avantajlardan biri, tahsilatların düzenli bir hâle gelmesidir. Öğrenci velisinin veya okul taksitini ödemekle yükümlü kişinin banka hesabı ya da kredi kartı sisteme kaydedilir. Taksit günü geldiğinde bağlı hesaptan ya da karttan ödeme otomatik olarak alınır ve eğitim kurumunun hesabına aktarılır. 

Bu sayede eğitim kurumu, düzensiz tarihlerde yapılan ödemelerden kaynaklı bir karışıklık yaşamaz. Aylık taksitlerin belirlenen tarihte, aksamadan hesaba geçmesi, tahsilat sürecini daha kolay bir hâle getirirken nakit akışını da düzene sokar. Taksitlerin belirlenen tarihte ödeneceğinden emin olmak, gelirle birlikte giderleri de düzene sokmaya yardımcı olur. 

Tahsilat takibinin kolay yapılabilmesi de OTS’nin avantajları arasında yer alır. Okul taksit sistemine dahil olunan kurumlar, genellikle bir online panel ya da mobil uygulama sunarlar. Eğitim kurumu yetkilileri ise bu kullanıcı ekranlarından geçmiş ve gelecek tahsilatları anlık olarak takip edebilirler. Dolayısıyla finansal planlar da mevcut ve öngörülen nakit akışına göre rahatlıkla düzenlenebilir. 

Sistemdeki bildirim algoritmasını da okul için avantajlardan biri olarak gösterebiliriz. Bu hizmet kapsamında bir taksit tahsil edildiğinde, sistemde kayıtlı telefon numarasına bir SMS gönderilir. Böylece ödemenin ne zaman yapıldığı hakkında eğitim kurumu anlık olarak bilgi alma imkânına sahip olur. 

OTS’nin veliler açısından faydalı olması da okullar için avantajdır. Ödeme konusunda avantajların olması, daha fazla velinin bu sistem üzerinden özel okulları tercih etmesinde etken olabilir. Bu da eğitim kurumunun kazancında artışın olabileceği anlamına gelir. 

OTS'nin Veli İçin Avantajları Nelerdir?

Okul tahsilat sisteminin veliler açısından da farklı konularda avantajları bulunuyor. Bunlardan biri, velilerin taksit ödemesi için eğitim kurumuna gitmek zorunda olmaması. OTS ile okul taksitleri ve yemek, yurt, servis gibi hizmetlerin ödemeleri dijital bir kanal üzerinden yapılır. Ayrıca bu ödemenin gerçekleşmesi için de velinin herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur. Bu kolaylık da başka bir avantaj olarak karşımıza çıkıyor. 

OTS’de ödemeyi otomatikleştiren bir yapı vardır. Veli, banka hesabını veya kredi kartını sisteme kaydettiği takdirde, taksit günü geldiğinde ödeme otomatik olarak yapılır. Dolayısıyla velilerin herhangi bir dijital bankacılık işlemi yapmasına gerek kalmaz. Ödeme sürecinde zaman kaybı yaşamamak, veliler açısından önemli bir avantajdır. 

Ödemenin belirlenen tarihte otomatik olarak yapılması, olası gecikmelerin de önüne geçer. Velilerin iş veya sosyal hayat sürecinde ödeme yapmayı unutması, her iki taraf için de problemlere yol açabilir. OTS sayesinde tam gününde ödeme yapılır ve olası sorunların önüne geçilir. 

Bildirim konusu okullar için olduğu gibi veliler için de avantaj olarak gösterilebilir. Okul taksit sistemine bağlı hesaptan veya karttan para çekildiği takdirde veliye bir SMS gönderilir. Böylece veli de ödemeden anlık olarak haberdar olur ve giderlerin takibini yapmak kolaylaşır.

okul-taksit-sistemi-altyapisi

Velilerden gelecek eğitim ödemelerini otomatik olarak tahsil edebilmek için bir altyapıya ihtiyaç vardır. Okul taksit sistemi altyapısı olmadan bu sistem üzerinden tahsilat yapılamaz. Bir tahsilat sistemi altyapısı oluşturmak ise oldukça zahmetli ve maliyetli bir iştir. Bu süreçte yeni bir altyapı oluşturmak yerine altyapı hizmeti veren ödeme kuruluşlarından hizmet almak daha pratik bir yöntemdir. Okul taksit sistemi altyapısı için Paynet’in Düzenli Ödeme çözümünden faydalanabilirsiniz. 

Paynet Düzenli Ödeme ile Okul Taksiti Ödemelerinizi Kolayca Alın

Okul taksiti ödemelerinizi kolayca almak istiyorsanız Paynet Düzenli Ödeme hizmeti almak ideal bir tercih olacaktır. Paynet Düzenli Ödeme ile okul, yurt, yemek veya servis taksiti gibi ileriye dönük tekrarlayan ödemelerinizi planlayabilirsiniz. Vereceğiniz tek bir ödeme emri ile tekrarlayan ödemeleri otomatik olarak tahsil edebilirsiniz. 

Veliler ile yaptığınız anlaşmaya göre vade ve tutar belirleyebilir, ödemeleri bu düzen üzerinden alabilirsiniz. Olası bir anlaşma değişikliğinde ise kayıtlı vade ve tutar bilgilerini kolayca değiştirebilirsiniz. Sürecin başlangıcında velilerden alınacak bir SMS onayı, gelecekteki tüm ödemeler için yeterli olur. Her taksit günü veli ile iletişim kurmaya gerek kalmadan taksit tahsilatları otomatik hâle gelir. 

Okul taksitlerinde değişen tutarlar olması durumunda Paynet Düzenli Ödeme sisteminden oluşturduğunuz düzenli ödemenin tutarını da değiştirebilirsiniz. Ayrıca bu sistemi ister web platformlarına/öğrenci takip sistemlerine entegre ederek isterseniz de Paynet platformları üzerinden anında kullanmaya başlayabilirsiniz.

Paynet Düzenli Ödeme, velilere ödeme esnekliği de sunar. Siz ödemeleri tek çekim olarak alırken veliler diledikleri gibi taksitlendirebilir ve limitlere takılmadan ödeme yapabilirler. Böylece uzun vadeye yayılan tahsilat imkânı sayesinde öğrenci velileri olan bağınız kuvvetlenir ve gelir hacminiz artar. 

Geciken, eksik ödenen veya düzensiz ödenen taksitlerle ilgili problemler yaşamamak için Paynet Düzenli Ödeme hizmetine başvurun, okul taksiti ödemelerinizi kolayca alın.

Taksit planını belirleyerek havale, EFT yada kredi kartı ile okul taksidi ödemesi yapılabilir.

  • İhtiyaçlar belirlenir:
  • Taksit planı oluşturulur.
  • Ödeme yöntemleri belirlenir.
  • Öğrenci ve velilere bilgilendirme sağlanır.
  • Veli ve öğrenci destek hattı oluşturulur.

Taksitli ödemeler genellikle ek bir işlem ücreti veya faiz ücreti gerektirebilir. Ancak bu durum, kurum veya işletmeye, ödeme planına, sektöre ve yerel yasal düzenlemelere bağlı olarak değişebilir

Paynet OTS, taksitli ödemeler için kredi kartı, banka kartı, EFT, havale, sanal cüzdanlar gibi çeşitli ödeme yöntemlerini destekler. Bu sayede müşterilere ödeme kolaylığı sunar.

6 dakika